Blog

Mięso

Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu mięsa?

Kupowanie mięsa to nie tylko kwestia smaku, ale także zdrowia i odpowiedzialności wobec środowiska. Z naszego wpisu dowiesz się, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów mięsnych, aby cieszyć się smacznym i bezpiecznym posiłkiem.

Sklep

Co wpływa na jakość mięsa drobiowego?

Jakość mięsa drobiowego ma ogromne znaczenie dla konsumentów i producentów. Wiedza na temat czynników wpływających na jej jakość pozwala świadomie wybierać produkty oraz dbać o ich wartość odżywczą i smak.

Udka z kurczaka

Dlaczego tradycyjne wyroby mięsne są zdrowsze od zwykłych?

Każdego dnia w sklepach konsumenci mają dostęp do szerokiej oferty rozmaitych wyrobów mięsnych. Ich różnorodność jest tak duża, że często nie wiadomo, co wybrać. Na pierwszy rzut oka trudno jednak stwierdzić, które z nich wyróżniają się naprawdę dobrym składem. Niestety wiele produktów mięsnych zawiera duże ilości soli kuchennej, wody, barwników, aromatów, fosforanów, azotanów, wzmacniaczy smaku, cukru, skrobi i wielu innych dodatków. Jak mieć pewność, że w wybranych produktach nie ma niepotrzebnych konserwantów i ulepszaczy smaku? Wybieraj tradycyjne wyroby mięsne, które są smaczne i zdrowe.

Mięso